Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Είναι καλοκαιρινό φαγητό αλλά τρώγεται πλέον όλες της εποχές αφού μπορούμε να βρούμε ντομάτες όλο τον χρόνο, θα πρέπει να προσέξουμε οι ντομάτες που θα διαλέξουμε να είναι κόκκινες όχι πολύ μαλακές και να μην έχουν χτυπήματα, οι πιπεριές θα πρέπει να είναι ίδιο μέγεθος με της ντομάτες.
Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι συνήθως φάνσου και μας δίνει μαλακό και σπυρωτό ρύζι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπονετ που θα μας δώσει ακόμα ποιο σπυρωτό ρύζι η Καρολίνα για ποιο λασπωμένο ρύζι.
Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό το οποίο θεωρείται σε όλη την Ελλάδα ότι είναι παντρεμένο με την φέτα, μπορεί να είναι με ρύζι άνηθο και δυόσμο με ρύζι και κιμά η με ρύζι κουκουνάρια και σταφίδες ανάλογα την περιοχή.
μπορούμε να το φάμε κρύο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνοδεύεται με ροζέ και λευκό ξηρό κρασί
Χρόνος προετοιμασίας και Παρασκευής 2 ώρες 10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: