ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Είναι καλοκαιρινό φαγητό αλλά τρώγεται πλέον όλες της εποχές αφού μπορούμε να βρούμε ντομάτες όλο τον χρόνο, θα πρέπει να προσέξουμε οι ντομάτες που θα διαλέξουμε να είναι κόκκινες όχι πολύ μαλακές και να μην έχουν χτυπήματα, οι πιπεριές θα πρέπει να είναι ίδιο μέγεθος με της ντομάτες.
Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι συνήθως φάνσου και μας δίνει μαλακό και σπυρωτό ρύζι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπονετ που θα μας δώσει ακόμα ποιο σπυρωτό ρύζι η Καρολίνα για ποιο λασπωμένο ρύζι.
Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό το οποίο θεωρείται σε όλη την Ελλάδα ότι είναι παντρεμένο με την φέτα, μπορεί να είναι με ρύζι άνηθο και δυόσμο με ρύζι και κιμά η με ρύζι κουκουνάρια και σταφίδες ανάλογα την περιοχή.
μπορούμε να το φάμε κρύο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνοδεύεται με ροζέ και λευκό ξηρό κρασί
Χρόνος προετοιμασίας και Παρασκευής 2 ώρες 10 λεπτά
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου