Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Μπορουμε να το πούμε και ριζότο με σπανάκι αλλά εδώ χρησιμοποιούμε ρύζι σπυρωτό, μπονετ η κίτρινο,
Η αναλογία ρύζι, νερό είναι 1 προς 3 όταν θα χρησιμοποιήσουμε σπανάκι φρέσκο, εάν δεν βρούμε φρέσκο σπανάκι θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε λίγο λιγότερο νερό γιατί το κατεψυγμένο έχει μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το φρέσκο.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το σπανακόρυζο το τρώνε με ντομάτα, σε άλλες χωρίς, το στάνταρ και στης δυο περιπτώσεις είναι το λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας και παρασκευής 35 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: