Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για τον χαλβά είναι ότι η δοσολογίες είναι 1,2,3,4, δηλαδή 1 μέρος λάδι, 2 μέρη σιμιγδάλι, 3 ζάχαρη, 4 νερό.
Το σιρόπι κρύο και το σιμιγδάλι καυτό αλλά όχι καμένο.
Στο σιρόπι μπορούμε να κανουμε διάφορες παραλλαγές όπως να βάλουμε ένα φακελάκι τσάι, διάφορα μπαχαρικά π.χ. γαρίφαλο, γλυκάνισο, φλούδες εσπεριδοειδών κ.α.
Εάν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε από την αρχή ενώ σταφίδες στο τέλος της Παρασκευής .
Διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου

Χρόνος προετοιμασίας και παρασκευής 45 λεπτά

1 σχόλιο:

panoramix είπε...

Yo man.Ωραίος ο χαλβάς κ' εξυπνη ιδέα οι παγοκύστες. Δοκιμασε τον με ξηρούσ καρπούς κ΄στο σιρόπι βάλε μέλι κ' κανέλα